Byggeteknisk rådgivning

Hos Boliginspektion.dk, hjælper vi dig som boligkøber, med at blive lidt klogere på hvad du er ved at købe, uanset om det drejer sig om købet af et hus eller en lejlighed. Vi kalder det: "Byggeteknisk rådgivning".

En byggeteknisk rådgivning, eller byggeteknisk køberrådgivning som det også kaldes, foregår ved at vi minutiøst gennemgår installationer, vinduer, døre, konstruktioner, den håndværksmæssige stand og kvalitet, og i det hele taget boligens vedligeholdsmæssige og håndværksmæssige stand.

Vores gennemgang er meget grundig, hvorfor du skal regne med at det kan tage op til 2 timer. 
Det er vigtigt at man selv forestår denne sikring af boligens stand, da man i princippet står ret alene ved bolighandler. 

I Danmark stilles der nemlig ikke krav til at der skal laves en tilstandsrapport ved salg. Der skal blot laves en tilstandsrapport såfremt sælger ønsker at kunne tilbyde en ejerskifteforsikring i forbindelse med salget, for på denne måde gå fri af et evt. erstatningsansvar efter et salg. Af denne årsag anbefaler de fleste ejendomsmæglere at der laves en tilstandsrapport når man ønsker at sælge sit hus. Dette sker dog meget sjældent når det gælder salget af lejligheder.

Uanset det ene eller det andet, så står man typisk ikke med det bedste billede, da kvaliteten på tilstandsrapporter desværre er af meget svingende kvalitet, hvilket også blev tydeligt da DR bragte hele 2 meget kritiske udsendelse i forbrugerprogrammet "KONTANT". 

DR KONTANT:

Boligdrømme smadret af fejlfyldte tilstandsrapporter

https://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant/boligdroemme-smadret-af-fejlfyldte-tilstandsrapporter


Desværre må vi konstatere at billedet lever fuldstændigt op til den virkelighed vi oplever ved vores mange gennemsyn og byggeteknisk rådgivning for kommende boligkøbere. Faktisk har vi ved vores seneste 10 gennemsyn fundet fejl og mangler der ikke var nævnt i tilstandsrapporten, til en værdi af  mere end kr. 400.000,- i gennemsnit.

Alle de parter du møder i forbindelse med en ejendomshandel er på sælgers side.  Husk derfor at indkalde noget faglig rådgivning, hvis du vil et spadestik dybere når du køber hus eller lejlighed.

Vi laver som nævnt byggeteknisk rådgivning, både i form af et fysiske gennemsyn af boligen, men vi udfører også værdianalyser for at afsløre om prisen ligger korrekt i markedet.

Byggeteknisk rådgivning København

Vi er en mindre virksomhed der holder til i Hellerup i Nordsjælland, hvorfor vi hovedsageligt kører i København og på Sjælland.


Byggeteknisk rådgiver pris

Hvis du er interesseret i at se priser vedr. byggeteknisk rådgivning, kan priserne ses her byggeteknisk rådgivning pris.  Vi yder båder  byggeteknisk rådgivning ved huskøb og lejligheder, værdianalyser, samt byggeteknisk rådgivning ved køb af kolonihaver.